Onderhoud en herstellingen

Wij willen enkel het beste voor uw oldtimer. Of het nu gaat om een jaarlijkse check-up en oliewissel na de winter, een kleine herstelling of grote werken aan de carrosserie, bij ons kan u terecht op onze gespecialiseerde afdeling Tavernier Classics. Elke wagen wordt zorgvuldig gecontroleerd zodat wij op efficiënte manier met de juiste technieken tot een perfect resultaat kunnen komen. Wij beschikken over een uitgebreide werkplaats en het nodige werkmateriaal om de werken tot in de puntjes uit te voeren, van volledig onderhoud tot volledig spuitwerk in onze eigen spuitcabine.

Lees meer

Restauratie

Een oldtimer is een uniek stuk. Een oldtimer is zoveel meer dan gewoon een oude wagen. Het verdient aandacht en zorg, vanaf de restauratie en ook daarna bij het jaarlijkse onderhoud, check-up en herstellingen. Tavernier Classics beschikt over een werkplaats met werkstations en hefbruggen voorzien van alle gereedschap, heel veel onderdelen en uiteraard de kennis en ervaring die nodig zijn om elke restauratie tot een goed einde te brengen.

Lees meer
Koetswerk of carrosserieherstellingen

Zitten er krassen op uw oldtimer of heeft u ergens een deuk? Wij maken gebruik van een reeks speciale methoden om kleine beschadigingen aan zowel het interieur als het exterieur van uw wagen vrijwel onzichtbaar te herstellen. Dit voor alle automerken en oldtimer motorfietsen.

Bumperherstel oldtimers

Heeft u schade of roest aan de bumper van uw classic car en wilt u deze laten herstellen? Dan kunnen wij u verschillende oplossingen aanbieden. Enerzijds kunnen wij zorgen voor het herchromen van de bumper en de nodig herstellingen op maat uitvoeren. Anderzijds is een nieuwe bumper in roetsvrij staal perfect mogelijk. We leggen u graag de mogelijkheden uit.

Motor en carburator

Bij Tavernier Classics kan u terecht voor het afstellen en de revisie van motoren, carburatoren en cilinderkoppen van elke oldtimer.

Bandenservice

Veiligheid gaat boven alles en dat start bij de keuze van de banden. De juiste banden vinden voor uw oldtimer kan soms een helse zoektocht worden. Gelukkig bestaan er ook banden die perfect passen bij het type oldtimer die u heeft.

Nazicht voor keuring

Sinds kort moeten de voertuigen die in Vlaanderen ingeschreven staan als oldtimer, verplicht naar een periodieke technische keuring. Deze verplichting heeft tot doel het verzekeren van de verkeersveiligheid.

Interieur en dak herstellingen

En beschadigd dak, een defecte cabriokap of een kapotte autozetel? Bij Tavernier Classics bent u aan het juiste adres. Wij herstellen autozetels, plaatsen cabriokappen, overtrekken motorzadels en vernieuwen het totaal interieur van uw geliefde klassieker. Onze specialisten beschikken over de nodige vakkennis en passie voor oldtimers om uw interieur opnieuw de gewenste look & feel te geven.

Problemen en vervanging uitlaat

Het uitlaatsysteem van uw oldtimer vervult een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai van de motor te dempen, verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke om te zetten.

Check-up voor ritten en rally’s

Neemt u binnenkort deel aan een oldtimerrit of een rally? Heeft u twijfels over de remmen, de staat van uw wagen, de banden? Ons technisch team voert de meest onontbeerlijke controles uit en maakt uw oldtimer klaar om dit onvergetelijk evenement zonder zorgen mee te rijden.

Stalling of stockage

Geen plaats om uw geliefde klassieker te laten overwinteren? Op zoek naar een tijdelijke berging voor uw oldtimer, dat kan. Contacteer ons voor meer informatie.

Takeldienst

In panne of een technisch defect? Voor het ophalen, wegbrengen en depanneren van uw oldtimer bij autopech zowel in binnen- als buitenland (Europa), kan u bij ons terecht.

Een uitgebreid aanbod van nieuwe wagens, tweedehands wagens, actiewagen en oldtimers.

Naar Auto

Degelijke bedrijfswageninrichtingen op maat voor alle types en merken van bedrijfswagens.

Naar Pro

Verkoop en service van milieuvriendelijke wagens: CNG-voertuigen met erkend keuringsstation, elektrische en plug-in hybrides.

Naar Eco

Wij houden van reizen en avontuur! Ontdek onze kampeerwagens en al onze reisaccessoires.

Naar Travel

Tavernier Zedelgem
Torhoutsesteenweg 191
8210 Zedelgem

info@tavernierzedelgem.be

T +32 (0)50 20 93 81
F +32 (0)50 20 08 71

Takeldienst 24/24
+32 (0)496 52 25 25

Algemene tevredenheid 4.84 / 5
Score verkregen via Medallia

Maandag
8u-12u
13u15-18u
Dinsdag
8u-12u
13u15-18u
Woensdag
8u-12u
13u15-18u
Donderdag
8u-12u
13u15-18u
Vrijdag
8u-12u
13u15-18u
Zaterdag
9u-12u
14u-17u
Werkplaats
8u30-12u
Zondag
Gesloten
Gesloten
Inloggen  | Links | by Say Hey | fotografie WIT